websikehealthcheck
websikehealthcheck

Pikkelysömör-Psoriasis, a gyógyulás tükrében

                            Van az a tünet, amivel fájdalmas együtt élni!                               

Kellemetlen tünetek

 • Piros hámló foltok jelennek meg a test különböző pontjain.
 • Jellemzően először a térd, lábujj, fülhát, fejbőr, farpofák felületi részén, térd belső fele, hajlatok, köröm, könyök területén, gerinc mentén, majd a súlyosbodásnak köszönhetően az egész testfelületre is kiterjedhet.
 • A foltok gyorsan hámló plakkokat (kicsi pikkelyeket) képeznek. Folyamatosan szárazak és gyulladtak.
 • Állapottól függően vakarózási hullámok jelentkezhetnek.
 • A gyulladt felületek kirepednek.

 

Nagyon fájdalmas tünetek

 • Ízületi gyulladások jelentkezhetnek a test különböző pontjain, ami a későbbiekben a csontok részleges eltorzulásához vezethet.
 • Más tünetként a bőrfelszín alatt először kis méretű, majd később nagyobb 2-5 mm nagyságú gócok keletkeznek.
 • Pikkelysömörös betegeknél nagyon ritkán, de előfordulhat mély ízületi fájdalom, láz és hajhullás is.

 

Neked milyen tüneteid vannak?

 

Amit át kell gondolnod!

 • Milyen kezeléseket próbáltál ki eddig és annak milyen eredménye lett?
 • Milyen pszichés leterhelést okozott ez neked?
 • Mi lesz akkor, ha minden így folytatódik tovább?
 • Jobb vagy rosszabb lesz?
 • Van-e készséged az eredményes kezeléshez szükséges szabályok betartására?
 • Képes vagy-e elegendő időt szánni a kezelésekre? (ez az elején heti 2×1 óra, később fenntartó jelleggel heti 1×1 óra)
 • Hajlandó vagy-e legalább időszakosan változtatni az étkezéseden a tanácsokat követve?

Az orvostudomány álláspontja szerint pillanatnyilag nem gyógyítható ez a betegség!

Nos,én sem állítom,hogy könnyű helyrehozni – vagy javítani a helyzeten!

Ti mondtátok 🙂

Egy csodás hölgy története

Kb. 25 éves korom óta jelen volt a testemen a pikkelysömör kisebb, 5-10 forintos nagyságú foltokban. Az étrendemre általában figyeltem, de leginkább minimális sertéshúst ettem. Alkoholt nagyon ritkán. Másra nem nagyon kellett figyelnem, viszont gyakran jártam szaunába. Télen hetente, vagy ket hetente. Valószínű, hogy a méregtelenítésben ez segített. Több alkalommal ittam gyógyteát, amit egy bácsi készített nekem. De az összetételét nem tudom. Tavaly novemberben sok stressz jött az életembe, melynek eredményeként a sömör a lábamon kiújult, sőt pillanatok alatt nagy vörös foltban jelentkezett. Ekkor sok vitamint kezdtem szedni. D vitaminból 8-10 ezer egységnyit, +K2-t, sok C vitamint , magnéziumot, B vitamint, omega 3 tablettát, kollagént. Külsőleg Sorion krémet, mivel sok jó tapasztalatot olvastam róla. De nekem sajnos az nem segített. Kipróbáltam Gyuri bácsi teáját, és a sömörre ajánlott olajat es tinktúráját. Kezdtem kicsit javulni , de minimálisan. Március elején hallottam Vikiről egy youtube felvételről, és azonnal felhívtam. Ő nagyon kedvesen , hamar fogadott. Javaslatára elkezdtem az általa készített teát inni, szigorúan betartottam az étkezést. A tiltott ételeket nem fogyasztottam. A Viki feltérképezése alapján előírt vitaminokat es étkezési kiegészítőket fogyasztottam. Mindemellett akupunktúrás kezelésre jártam hetente egy alkalommal. Mar két-három hét után látványos javulást tapasztaltam. A gyulladásban levő foltom kisebb területű lett, és a viszkető, égő érzés elmúlt. Külsőleg a Kek lukacs krém segített nekem nagyon sokat. Ket hónap után mar csak kisebb foltok voltak a lábamon. Három hónap elteltével mar csak éppen pici foltok látszanak. Éppen csak annyi, mintha szúnyogcsípés lenne. Nagyon halas vagyok Viktória komplex külső-belső kezelésének. Nem ismerek más helyet, ahol ilyen átfogóan, es nem utolsósorban biztatóan állnak hozzá ehhez a betegséghez. Máshol mindig csak azt a választ kaptam, hogy ugye tudom, hogy ez nem múlik el? De igenis, Viki bebizonyította nekem, hogy kellő kitartassál, és oda figyeléssel megszabadulhatunk ettől a kellemetlen betegségtől !

Gulyás Anikó

Sasa története

 

Zsófi története

 

Egy fess fiatalember története

8 éve kezdődtek az első tünetek nálam a homlokom és a hajam találkozásánál. Akkor még nem tudtam mi bajom lehet, egyszerű korpásodásnak gondoltam. Aztán a körmömön kezdtek furcsa elszerződések megjelenni, a fülem mögött is elég agresszívan elkezdett kialakulni a száraz hámló bór felület. Ekkor mentem először bőrgyógyászhoz, aki szteroidos kenőcsöt írt fel. Ez 1-2 nap alatt tünetmentesített 3-4 napra, viszont a használat után mindig intenzívebben tért vissza a piros hámló foltosodás. Az elmúlt 2 évben már a teljes homlokom, nyakam, fejbőröm, felsőtestem és a lábamat is elkezdték beborítani egyre nagyobb viszkető, hámló foltok.
Nagyon megnehezíttette az életemet, nem akartam strandra menni, ahol láttam, hogy az emberek elhúzódnak mellőlem. 8 bőrgyógyász után még mindig csak a szokásos szteroid kenőcsöt kaptam és a nem megnyugtató orvosi véleményt: “nem tudjuk mitől alakul ki, de nincs gyógymód, csak a tüneti kezelés”
Ezt a választ nem voltam hajlandó elfogadni, így elkezdtem keresni az interneten alternatív megoldásokat, és ekkor találtam rá Vikire. A természet gyógyászat felé fenntartásokkal közelítettem, de gondoltam maximum pár órát veszítek az életemből. Jelentkeztem egy kivizsgálásra online, ami után Viki keresett telefonon. Egyeztettünk egy időpontot egy 2 órás állapot felmérésre. Az első alkalommal már nagyon pozitív benyomást tett rám Viki, közvetlen vidám személyiségével, és egy “minden rendben lesz” pozitív kisugárzásával. Különböző speciális módszerekkel vizsgálta át a szervezetem, és elmondta, hogy nem bór problémát kell kezelni, hanem a szervezetem egészét kell megvizsgálni, mert egy rendszerként tekinteni rá, nem lehet csak lokális kezeléssel a problémámat megoldani. A vizsgálat végére, ami teljesen fájdalom mentes, kiderült milyen szerveim gyengélkednék, és milyen vitaminok tápanyagok hiányoznak a szervezetemből. Elmondta Viki, hogy ezeket az alap problémákat hosszabb távon lehet javítani és ehhez egy diétás tanáccsal, táplálék kiegészítőkkel és egy speckó teával, valamint egy természetes alapanyagokat tartalmazó kenőccsel is ellátott. E mellett pedig heti szinten kezdtem el akupunktúrás kezelésre járni hozzá. Nem ígért 1 hetes javulást, tisztán közölte, hogy egy 3 hónapos folyamat lesz, amíg tényleges javulást látok. Hál Istennek nem kellett eddig várni
A heti akupunktúrás kezelésektől tartottam, mert nem rajongok a tűkért, de egyáltalán nem volt olyan rossz, mint amire gondoltam.
A heti alkalmakon mindig jó hangulatban töltöttük a rendelőjében, mindig szívesen mentem egy kis pihire hozzà!
2 hét után elkezdtek javulni a tüneteim. Ami nagyon jó volt, hogy az arcom és a nyakam ez idő alatt majdnem 100%-osan tünet mentes lett. 2 hónap elteltével is tartja magát.
A lábaimon és a felső testemen nehezebben indult be a javulás, de az is látszott 2 hét után és fokozatosan javult hétről hétre. Ezt Viki fényképekkel is dokumentálta. Jó volt látni, honnan indultam, és hova jutottam. Most 10 héttel a kezelés kezdete után, az arcom, nyakam, fülem szinte 100%-osan tünetmentes a felsőtestemen is elmúlt a hámlás és már csak pirosas foltok vannak nagyrészt rajtam. Nem ért véget a folyamat, de a gyógyulás útján vagyok, ès ezt Vikinek köszönhetem.
Nem egy pirula és egy nap a megoldás, de ha valaki betartja Viki által javasolt útirányt, el tud jutni a gyógyuláshoz!

Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel bizalommal Vikit, ha pikkelysömörrel küzd! Fog tudni segíteni!

G.Andràs

Van remény, hidd el!

Holisztikus avagy átfogó szemléletű gyógyászati rendszerben dolgozom

Máj szerepe a pikkelysömör történetében

Szerintem nem lehet egy tünetnél (betegségnél)így a pikkelysömörnél sem csak azt a területet figyelembe venni ahol a betegség tünetei megmutatják magukat ez esetben a pikkelyes bőrt, mert az emberi test működése rendkívüli és nagyon összetett. A szervek egymásra hatva dolgoznak. Akkor is ha jól működnek energiadúsan kicsattanó egészséggel és akkor is, amikor lemerülni látszanak. Minden esetben! Itt  tulajdonképpen a májé a kulcsszerep. A bőrképzés tekintetében is ezt kell tisztítanunk, megerősítenünk!  A pikkelysömör esetében az embernek gyorsabban képződik a bőre (4 nap alatt) mint, ahogy a normális bőrképzés ideje lenne (28 nap). Ez sok mindent von maga után.

 • Elsősorban a májat tisztítjuk ki fitoterápiás módszerekkel, de a többi szervnek is segítünk megújulni, új erőre kapni.
 • Megnézzük a testben lévő energiaáramlás elakadása milyen mértékű, és ezt helyreállítjuk.
 • A kitisztított szerveket elkezdjük feltölteni a megfelelő tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, esszenciális olajakkal.
 • A bőrt kívülről is kezeljük szintén gyógynövényekkel, regeneráljuk magas hatásfokú gyógynövényes-olajos krémekkel.
 • Akupunktúrával elindítjuk, serkentjük a test öngyógyító folyamatait.
 • Hozzárendeljük a megfelelő étkezést.
 • Végül stabilizáljuk a helyreállított állapotot a megfelelő módszerekkel az elért eredmények fenntartásához.

Csak a krém kívülről, csak a gyógynövény belülről, csak a vitaminok egyedül NEM ELÉG HATÉKONYAk!!!

Lehet, hogy sok mindent próbáltál, hiszen kerested a megoldást, ám a megoldás az összetett kezelésben van!

sikert érünk el

Mit kell tenned, hogy nálad is eredményt érjünk el?

 

 • Dönts a gyógyulás mellett és tarts is ki az elhatározásod mellett!
 • Tegyél meg mindent a gyógyulásodért!
 • Tartsd be az előírásaimat tanácsaimat!
 • Légy magaddal türelmes! (az állapotod nem egyik pillanatról a másikra alakult ki, idő kell a helyrehozatalára is)
 • Higgy magadban!
 • Szánj magadra időt!
 • Jelentkezz be (ezt megteheted az űrlapon keresztül, telefonon, vagy a bejelentkezes@peter-viktoria.hu e-mailcímen keresztül)

Kérj időpontot most!

 • Add meg a keresztneved
 • Olyan címet adj meg, amit gyakran nézel, hogy könnyebben eljusson hozzád a válasz!
 • Kérlek itt add meg azt a telefonszámot amin könnyen elérhető vagy.
 • Írd meg itt és megkapom e-mailben azonnal
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.