websikehealthcheck
websikehealthcheck

Egyéb

A pikkelysömör kezelése és akár teljes felszámolása

A pikkelysömör tünetei - Csont pikkelysömör kezelése

Ön pikkelysömörben szenved? Sok ember számára ez az állapot frusztráció és szégyenérzet forrása. De talán van remény a láthatáron: a legújabb kutatások szerint az akupunktúra hatékony kezelési módja lehet a pikkelysömörnek. Különösen a fülakupunktúrát hozták összefüggésbe a tünetek javulásával egyes betegeknél. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon arról, hogyan segíthet ez az ősi gyakorlat abban, hogy még ma enyhülést találjon a pikkelysömörén!

Az akupunktúra a kínai orvoslás egy ősi formája, amelyet évezredek óta alkalmaznak különböző állapotok kezelésére. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyugati országokban is. És most a kutatások azt mutatják, hogy az akupunktúra képes lehet enyhülést nyújtani a pikkelysömörben szenvedőknek.

Az akupunktúra a test különböző részeinek nagyon vékony tűkkel történő stimulálásával működik. Ezáltal a feltételezések szerint javítja a vérkeringést és a szervezet természetes energiarendszereinek működését. Különösen a fülakupunktúrát hozták összefüggésbe a pikkelysömör tüneteinek javulásával. Ennek oka, hogy a fülben speciális pontok találhatók, amelyekről úgy vélik, hogy a test különböző részeivel állnak kapcsolatban. E pontok stimulálása segíthet a test energiaáramlásának kiegyensúlyozásában és a pikkelysömörrel járó gyulladás csökkentésében.

Péter Viktória