websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog bejegyzések

 

Az igazság feltárása a környezetében lévő toxinokról

1 hetes méregtelenítés? Elmondjuk, mit csinálj helyette, hogy értelme is  legyen - Fogyókúra | Femina

Mindannyian tudjuk, hogy a környezetünkben lévő toxinok negatív hatással lehetnek az egészségünkre. De mik is ezek a toxinok, honnan származnak, és hogyan korlátozhatjuk az expozíciójukat? Ezek a kérdések egyre fontosabbá válnak, mivel a környezetben jelen lévő toxinok száma folyamatosan növekszik.

Ebben a blogbejegyzésben a környezeti toxinok néhány leggyakoribb forrását tekintjük át, és megvitatjuk, hogyan csökkenthetjük az ezeknek való kitettséget. Felfedezzük továbbá a szervezet méregtelenítésének módszereit is, ha úgy gondolja, hogy veszélyes méreganyagoknak volt kitéve. Olvasson tovább a toxinkutatásról és a méregtelenítésről szóló további információkért!

A környezeti toxinok leggyakoribb forrásai közé tartozik az ipari szennyezés, a mezőgazdaságban használt növényvédő szerek, a háztartási tisztítószerek és a testápolási termékek, például a samponok és a kozmetikumok. Ezen anyagok közül sok olyan vegyi anyagot tartalmaz, amelyek belélegezve vagy bőrrel érintkezve hosszú időn keresztül felszívódva veszélyesek lehetnek. Ezenkívül az atomerőművekből vagy más forrásokból származó bizonyos típusú sugárzások is veszélyt jelentenek az emberi egészségre, ha nem tartják kordában vagy nem ellenőrzik őket megfelelően.

Szerencsére vannak olyan lépések, amelyekkel minimalizálhatja a környezetben található mérgező anyagoknak való kitettségét: csökkentheti a vegyi alapú háztartási tisztítószerekre való támaszkodást; lehetőség szerint bio-termékeket fogyasszon.

A környezetben található mérgek súlyos következményekkel járhatnak az egészségünkre nézve, de vannak módok arra, hogy csökkentsük az expozíciót és biztonságban tartsuk magunkat. Az egyik ilyen lehetőség az, hogy a káros vegyi anyagokat tartalmazó termékek helyett toxinmentes termékeket használunk. Ebben a blogbejegyzésben a környezeti toxinok néhány forrását vizsgáljuk meg, és megvitatjuk, hogyan találhatunk toxinmentes alternatívákat a háztartási tisztítószerek és testápolási cikkek, például samponok és kozmetikumok számára. Azt is megvizsgáljuk, hogyan lehet méregteleníteni a szervezetet, ha úgy gondolja, hogy veszélyes méreganyagoknak volt kitéve. Olvasson tovább a toxinkutatásról és a méregtelenítésről szóló további információkért!

Hogyan lehet minimalizálni a káros mérgeknek való kitettséget?

Does Massage Release "Toxins"? And What Actually Are "Toxins"?

A toxinok valós és jelenlévő veszélyt jelentenek, mivel megtalálhatók a levegőben, amit belélegzünk, az élelmiszerekben, amit megeszünk, és még a saját otthonunkban is. Ezért fontos, hogy lépéseket tegyünk a toxinoknak való kitettség minimalizálására, ahol csak lehetséges. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyek nem igényelnek nagy erőfeszítést vagy költséget. Ebben a blogbejegyzésben megmutatok néhány egyszerű módszert a méregtelenítő toxinkivezetéshez – így biztosíthatod, hogy egészséges maradj, miközben éled az életed!

A méregtelenítés a káros méreganyagok eltávolításának folyamata a szervezetből. Ennek számos módja lehetséges és mind segíthet is. Gyakran diétával vagy olyan táplálékkiegészítők szedésével történik, amelyek olyan speciális összetevőket tartalmaznak, amelyekről ismert, hogy segítenek megszabadítani a szervezetet ezektől az anyagoktól. ilyen például a spirulina alga – persze ez sem mindenre jó.  A tiszta ételek, például a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása szintén segít csökkenteni a mérgező anyagoknak való kitettséget, ahogyan a bőséges vízfogyasztás is egész nap. Emellett a hozzáadott tartósítószereket tartalmazó feldolgozott élelmiszerek kerülése is segíthet csökkenteni a toxinok általános bevitelét.

Egy másik módja a levegőben lévő toxinok eredményes szűréséhez, ha légtisztítót használ  otthonában vagy munkahelyén. Ezek a készülékek kiszűrik a beltéri levegőből a szennyező anyagokat, például a poratkákat, a háziállatok szőrét és a füstrészecskéket, ezzel megkönnyítheti pl az allergiás tünetek megjelenését. A szervezet aktivitásának a fokozására  az egészég egyensúlyának beállítására remek hatással van az akupunktúra is.

Ugyanakkor viszont ha már olyan tünetek vannak ami zavaróak a mindennapjaidban ( allergikus tünetek, folytonos fáradság, gyomor vagy emésztési zavarok stb) akkor érdemes az egészség vonalán máshogyan is tenni magadért. A célzott toxinkutatással, mint pl a joalis terápia ami az irányított méregtelenésre törekszik. Ez segít beazonosítani milyen méreganyagok terhelik a szerveket. Így az egészég és a méregtelenítés – toxinkivezetés  könnyedén az erre megfelelő cseppekkel megtörténhet. Az egészég állapotára rendkívül kedvezően hat.

A szervezet egyensúlyának stabil helyreállítása minden esetben a test belső toxinjainak felmérésén , annak kivezetésén, ugyanakkor a szervezet táplálásán és az öngyógyító folyamatok beindításán – fokozásán múlik.

És a legfőbb tényező az idő. Mindig vedd figyelembe ,hogy mindenhez idő kell. A gyógyulás, nem gyorsvonat.

Pikkelysömör – okok, tünetek és kezelés

A pikkelysömör gyakori bőrbetegség, amely világszerte emberek millióit érinti. Vörös, hámló foltokat okoz a bőrön, amelyek viszkethetnek, fájdalmasak lehetnek és kellemetlenséget okozhatnak. Bár a pikkelysömör nem gyógyítható, vannak olyan kezelések, amelyek segítenek a tünetek kezelésében és a fellángolások kordában tartásában. Az egyik ilyen kezelés az akupunktúrás fülterápia. Ezt a fajta terápiát évszázadok óta alkalmazzák különböző betegségek és állapotok, köztük a pikkelysömör kezelésére. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan működik a fülakupunktúra a pikkelysömör kezelésében, valamint a vele járó esetleges kockázatokat. Megvizsgáljuk továbbá az e kezelési forma hatékonyságára vonatkozó meglévő kutatásokat, és azt is, hogy mit kell figyelembe vennie, mielőtt kipróbálná magát.

Az akupunktúrás fülterápia a pikkelysömör tüneteinek csökkentésére szolgál a fül meghatározott pontjainak stimulálásával. Ez az ingerlés vélhetően segít enyhíteni a pikkelysömörrel járó gyulladást és kellemetlenségeket. Úgy tartják, hogy az akupunktúra a szervezet természetes gyógyulási folyamatait is fokozhatja, és elősegítheti az egészséges keringést.

A fülön alkalmazva az akupunktúrás tűket bizonyos meridiánok (energiacsatornák) stimulálására használják, amelyek a test szerveihez és rendszereihez kapcsolódnak, beleértve a pikkelysömörben érintett szerveket is. Ezáltal úgy gondolják, hogy az ezekben a szervekben vagy rendszerekben lévő egyensúlyhiányok feloldhatók. A pácienstől függően különböző pontokat lehet kiválasztani a kezeléshez, mivel úgy gondolják, hogy minden embernek egyedi egyensúlytalansági mintázata van az állapotához kapcsolódóan.

A pikkelysömör kezelésére szolgáló akupunktúrás fülterápiával kapcsolatos kutatások számos tanulmányban ígéretes eredményeket mutattak. Egy 2018-ban közzétett tanulmány szerint a rendszeres kezelések jelentős javulást eredményeztek a betegek bőrtüneteiben, például a kiütések súlyosságában és a viszketés intenzitásában. Emellett más tanulmányok szerint az akupunktúra alkalmazása segíthet csökkenteni a pikkelysömörrel járó gyulladást, sőt, javíthatja az általános életminőségi pontszámokat az ebben az állapotban szenvedő betegek körében.

Bár a kutatások szerint az akupunktúrás fülterápia hasznos lehet a pikkelysömör kezelésében, fontos megjegyezni, hogy még mindig korlátozottak a bizonyítékok a hosszú távú hatékonyságáról, valamint az ilyen típusú kezeléssel járó lehetséges kockázatokról. Ezért ajánlott, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt kipróbálná, és előzetesen beszélje meg az összes lehetséges kockázatot.

A méregtelenítés és a szervezetre gyakorolt hatásainak megértése

Egészséges tisztítókúra: kéthetes mintaétrend méregtelenítéshez |  Mindmegette.hu

A méregtelenítés fontos folyamat, amely segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól és más káros anyagoktól. Ez egy természetes folyamat, amely minden élő szervezetben végbemegy, de az embernél a méregtelenítés egyre fontosabbá vált a környezetszennyezés és az egészségtelen táplálkozás növekedése miatt. A méregtelenítéssel kapcsolatos kutatások arra összpontosítanak, hogy megértsük, hogyan tudja a szervezetünk jobban eltávolítani a méreganyagokat a szervezetünkből, és ez milyen hatással van az általános egészségre.

Az emberi test természetes módon távolítja el a mérgező anyagokat a szervein keresztül, mint például a máj, a vese, a tüdő, a bőr, a belek és a nyirokrendszer. A máj kulcsszerepet játszik a vegyi anyagok méregtelenítésében azáltal, hogy ártalmatlan vegyületekké bontja őket, vagy kiválasztja őket a szervezetből. Más szervek is szerepet játszanak azáltal, hogy segítenek a salakanyagok kiöblítésében a véráramból, vagy megakadályozzák azok felszívódását a sejtekbe. A méregtelenítés során ezek a folyamatok hatékonyan működnek együtt, hogy a mérgező anyagok eltávolításra kerüljenek, mielőtt kárt okoznának a szervezetünkben.

A tudósok a méregtelenítést többek között állatkísérleteken keresztül tanulmányozták, amelyek segítenek megérteni, hogy bizonyos gyógyszerek hogyan befolyásolják a különböző fajok toxinokkal való megküzdési képességét. A kutatók olyan emberi populációkat is megvizsgáltak, amelyek nagy mennyiségű szennyező anyagnak, például nehézfémeknek vagy peszticideknek vannak kitéve – például veszélyes anyagokat kezelő dolgozókat.

A toxinokkal és a pikkelysömörben betöltött szerepükkel kapcsolatos legújabb kutatások feltárása

Pszoriázissal küzd és enyhülést keres? Talán már hallott arról, hogy az akupunktúra segíthet, de tudta, hogy a fülakupunktúra még hatékonyabb lehet ennek a bőrbetegségnek a kezelésében? Az elmúlt években kutatásokat végeztek a méreganyagok pikkelysömörben betöltött szerepének feltárására, és arra, hogyan lehet ezeket a méreganyagokat a fülakupunktúrával megcélozni. Nézzük meg közelebbről, mit mondanak a legújabb tanulmányok.

A toxinok pikkelysömörben betöltött szerepének kutatása már évek óta folyik. Egy 2020-ban végzett vizsgálat kifejezetten a fülakupunktúra hatását vizsgálta a toxinok által okozott bőrgyulladásra és a felhámgát zavarára, és azt találta, hogy a pikkelysömör kezelésében lényegesen hatékonyabb, mint a hagyományos akupunktúra.

További kutatások megállapították, hogy a fülakupunktúra segíthet csökkenteni a gyulladásos citokinek termelését, amelyek olyan molekulák, amelyek a sejtek által tapasztalatokra vagy sérülésekre válaszul szabadulnak fel. Ez viszont segít csökkenteni a pikkelysömörrel járó gyulladást. Emellett tanulmányok kimutatták, hogy a fülakupunktúra javíthatja az érintett területek vérellátását és szabályozhatja a szervezet immunrendszerét. Mindezek a hatások segíthetnek a bőr egészségének javításában és a pikkelysömör tüneteinek csökkentésében.

Fülakupunktúra a hagyományos akupunktúra mellett

Fülakupunktúra (szúrás nélkül)

Az akupunktúra során vékony tűket szúrnak a test meghatározott pontjaiba, hogy serkentsék a szervezet természetes gyógyulási reakcióját. Ez csökkentheti a gyulladást és enyhítheti a pikkelysömör tüneteivel járó fájdalmat. A fülakupunktúrát (fülakupunktúra) néha a hagyományos akupunktúra mellett a test különböző részein lévő pikkelysömörös elváltozások kezelésére is alkalmazzák. A kezelés ezen formája során apró tűket szúrnak a fül meghatározott pontjaiba, amelyek a test más részeinek felelnek meg; ez lehetővé teszi több problémás terület egyszerre történő általánosabb kezelését ahelyett, hogy egyszerre csak egy területre összpontosítanának.

Feltételezések szerint az akupunktúra az idegsejtek bizonyos receptorainak stimulálásával működik, amelyek jeleket küldenek az agyunkba, ami segít enyhíteni a fájdalmat és csökkenteni a gyulladást az érintett területeken. Egyes tanulmányok szerint az akupunktúra hatásos lehet a viszketés csökkentésében, valamint a pikkelysömörhöz kapcsolódó tünetek, például a hámlás és a bőrpír csökkenésében, ha összehasonlítjuk a placebo kezelésekkel vagy a kezelés nélküli kezeléssel. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy az akupunktúra más kezelésekkel való kombinálása még tovább javíthatja a pikkelysömör tüneteitől szenvedők eredményeit.

Bár még sok kutatás szükséges annak feltárására, hogy pontosan hogyan működik az akupunktúra, az akupunktúra által felszabadított toxinok gyulladáscsökkentő tulajdonságaik révén vagy az immunitással, sebgyógyulással vagy sejthalállal/regenerációs folyamatokkal kapcsolatos bizonyos útvonalak aktiválásával szerepet játszhatnak a pikkelysömörrel kapcsolatos tünetek javításában. Számos állatkísérlet arra utal, hogy a toxinok jótékonyan hathatnak az olyan bőrbetegségek kezelésére, mint a pikkelysömör, de még több kutatásra van szükség, mielőtt bármilyen következtetést lehetne levonni az emberekre vonatkozó hatékonyságáról.

A pikkelysömör alapjai: Psoriasis: Mit kell tudni

Pikkelysömör betegség a hajas fejbőrön - Esszencia Natúr

A pikkelysömör krónikus bőrbetegség, amely világszerte emberek millióit érinti. Vörös, hámló foltok jelennek meg a bőrön, és rendkívül kellemetlen, sőt fájdalmas is lehet. Szerencsére léteznek olyan kezelések, amelyek segítenek a tünetek kezelésében és a fellángolások csökkentésében. Az egyik ilyen kezelés a pikkelysömör elleni akupunktúra, amely hatásosnak bizonyult a gyulladás csökkentésében és a pikkelysömörrel járó kellemetlenségek enyhítésében. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan működik az akupunktúra pikkelysömör esetén, milyen előnyei lehetnek, valamint milyen kockázatokat kell figyelembe vennie, mielőtt kipróbálja. Kitérünk néhány más kezelésre is, amelyek az akupunktúra mellett vagy helyett működhetnek az optimális eredmények érdekében.

A pikkelysömör egy krónikus bőrbetegség, amely vörös, hámló foltok megjelenését okozza a bőrön. Ezek a foltok a kisméretű és lokális foltoktól a nagyméretű és kiterjedt foltokig terjedhetnek, és általában viszketnek vagy fájdalmasak. A fizikai kellemetlenségek mellett a pikkelysömörnek gyakran pszichológiai hatásai is vannak, mint például a stressz, a szorongás és a depresszió.

A pikkelysömör kezelése általában az immunrendszer elnyomása révén a gyulladás csökkentésére irányul az érintett területeken. A pikkelysömör számos hagyományos kezelése magában foglalja a helyi kortikoszteroidokat vagy szisztémás gyógyszereket, például a biológiai szereket vagy a metotrexátot. Ezeknek a terápiáknak azonban súlyos mellékhatásaik lehetnek, ami miatt egyesek számára nem megfelelőek. Az akupunktúra a pikkelysömör kezelésére egy olyan alternatív kezelési lehetőség, amely az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a lehetséges előnyei és alacsony kockázati profilja miatt.

A pikkelysömör kezelése és akár teljes felszámolása

A pikkelysömör tünetei - Csont pikkelysömör kezelése

Ön pikkelysömörben szenved? Sok ember számára ez az állapot frusztráció és szégyenérzet forrása. De talán van remény a láthatáron: a legújabb kutatások szerint az akupunktúra hatékony kezelési módja lehet a pikkelysömörnek. Különösen a fülakupunktúrát hozták összefüggésbe a tünetek javulásával egyes betegeknél. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon arról, hogyan segíthet ez az ősi gyakorlat abban, hogy még ma enyhülést találjon a pikkelysömörén!

Az akupunktúra a kínai orvoslás egy ősi formája, amelyet évezredek óta alkalmaznak különböző állapotok kezelésére. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyugati országokban is. És most a kutatások azt mutatják, hogy az akupunktúra képes lehet enyhülést nyújtani a pikkelysömörben szenvedőknek.

Az akupunktúra a test különböző részeinek nagyon vékony tűkkel történő stimulálásával működik. Ezáltal a feltételezések szerint javítja a vérkeringést és a szervezet természetes energiarendszereinek működését. Különösen a fülakupunktúrát hozták összefüggésbe a pikkelysömör tüneteinek javulásával. Ennek oka, hogy a fülben speciális pontok találhatók, amelyekről úgy vélik, hogy a test különböző részeivel állnak kapcsolatban. E pontok stimulálása segíthet a test energiaáramlásának kiegyensúlyozásában és a pikkelysömörrel járó gyulladás csökkentésében.

Szűrővizsgálatok fontossága

A szűrővizsgálatok fontossága az alternatív gyógyászat szemével!

Írta: Péter Viktória alternatív gyógyászati specialista

Mindennek meg van a maga helye a világban és ez alól a gyógyászat sem kivétel. Sokan vagyunk és sokféleképpen közelítjük meg a testet és a tüneteket is. Egy egy betegségnek különböző arcai vannak és mást lát benne egy orvos, mást egy gyógyász. Egyben viszont mindketten megegyezünk. Azért dolgozunk, hogy aki hozzánk fordul segítségért, megkaphassa a megfelelő kezelést, terápiát, törődést, ami végül visszaadja az egészségét. Különböző technológiával dolgozunk.  Mi alternatív gyógyászok, természetgyógyászok sok esetben nem használunk eszközöket (vérnyomásmérő, fonendoszkóp, röntgen) egy anamnézis felvételhez, mert a megfigyelés, a mikro és makro környezet felmérése, a pszichés háttér és egyéb más jellegű állapotfelmérő technika számos valós információt hordoz. Ezen és még sok más úton, el tudunk indulni a gyógyulás, vagy akár a helyes prevenció irányába.

Az orvosi gyakorlatban sokkal kézenfekvőbb ezeknek az eszközöknek az alap használata. Ugyanakkor az én gyakorlatomban is rendszeresen találkozom olyan esetekkel, tünetekkel, amikhez elengedhetetlen bizonyos vizsgálatok megléte. Például, hogy mást ne említsek egy pajzsmirigy kezelésénél tudnunk kell, hogy honnan indulunk, milyen mértékű a működési zavar, és vannak –e göbök stb a pajzsmirigyen. Ezekhez alapból szükség van vérvételre, és ultrahangra.  Más esetben egy bél panasznál szintén sokat segít és sok komoly problémát is megelőzhet egy hasi ultrahang, vagy egy tükrözés. A mozgásszervi panaszok pedig különös figyelmet igényelnek. Egy térdkopásnak hitt fájdalomról kiderülhet egy jókor készített ultrahanggal, hogy ciszta. Ebben az esetben rögtön más kezelés élvez előjogot.  Egyszóval a szűréseknek, a vizsgálatoknak megvan a maga helye a világban. Sokat segíthet, és komoly betegségeket előzhet meg. Ne hanyagoljuk el.

Nagy szerepet játszik a szűréseknél a idő. Amennyiben célirányosan küldjük önöket ilyen vagy olyan vizsgálatra, laborra, vagy fontos lehet ultrahangvizsgálat , vagy kardio, esetleg endorkrin szűrés, akkor érdemes olyan helyet keresni, ahol rövid idő alatt korrekt eredményt kaphat. Ultrahang vizsgálat esetében ilyen pl: Delfin Ultrahang 1039 Budapest , Pünkösdfürdő u. 48/b www.delfinultrahang.hu tel: +36307995454 .Az idő nagy úr és jobb előbb tudni, hogy mivel állunk szemben. Így nekünk is lehetőségünk van minél előbb megszabni a kezelés irányát és tempóját. Így fogunk a leghamarabb célt érni.

Szűrésre Fel

Bejelentkezések kezelésre: 06302719873

Nyirokrendszer-ödémák

Ez egy nagyon fájó témakör, pláne az érintettek számára!

Mit is jelent az hogy Oedema / ödéma avagy vizesedés.  Igazán a szövetekben felgyűlt sejtek közötti pangó vízről beszélünk, ami kéz, láb , kar, lábszár, ujjak- mind a lábon mind a kézen feltűnhet.

Erősen korlátozza a mozgást, a végtagok mozgatását, és komoly fájdalmakat okoz.
A test azon a részen ahol az ödéma keletkezik, befeszül és elveszti mozgékony rugalmasságát.

Ödémás lábak

Ödémás lábak

Kialakulásának okairól és kezelési módszerekről bővebben itt olvashatsz: Nyomásterápiáról bővebben