websikehealthcheck
websikehealthcheck

Akupunktúra tudománya

Megfigyelő, pontos, eredményes gyógyászati módszer!

Jómagam azért szeretem az akupunktúrát mindenekfelett, mert a test egészére kihatva hosszan tartó eredményeket lehet vele elérni. Ez nem a vagy sikerül, vagy nem kategória, hiszen a test saját energiáit mozgósítja. Egy kérdés lehet – mennyi időt szánunk rá , és milyen állapotban kezdjük el a kezelést, hiszen a testnek időre van szüksége a gyógyuláshoz.
                        A siker nem marad el!          

Időpont kérés

Kortól, nemtől függetlenül, mindenkinél működik!

Milyen betegségeken tudtam eddig segíteni ?!

*Állandó fejfájás
*Arc bénulás
*Migrénes fejfájás
*Gerinc és mozgásszervi gyulladások
*Csont fájdalmak
*Paralízis állapotának javulása
*Hallászavar – fülcsöngés
*Idegfájdalmak
*Lumbágó – hátfájdalmak
*Túlsúlycsökkentés – emésztési gondok
*Dohányzásról való leszokás
*Stressz csökkentés
*Daganatos utókezelés
*Veseproblémák – vese polip
*Prosztata problémák
*Mérgezéses tünetek
*Pánikroham
*Fulladásos tünetek
*Depresszió megszüntetése
*Hugyúti problémák
*Ekcéma és Pikkelysömör kicsi babáknál is…stb

Több ezer éves tudomány!

Az első írásos emlék, amely a fül és a test szoros kapcsolatát említi, az időszámításunk kezdete előtti második évezredben írt „A meridiánok selyemkönyve”című könyvben található, amelyben az szerepel, hogy a fülmeridián a kézfejből indul és onnan halad felfelé a fülbe. Az időszámításunk előtt kb. 1350-ban készült Huangdi Neijing-ben (A sárga császár klasszikus belgyógyászati alapkönyvében) szerepel a füldiagnosztikai és fülterápiás módszerek első leírása. A fülakupunktúra.

Miért pont a fül?

A fül az idegvégződésekkel egyik legjobban ellátott terület, innen jut el leghamarabb az impulzus az agyba. Kínában már több ezer évvel ezelőtt felismerték, hogy meghatározott területek ingerlésével, különböző betegségek gyógyíthatók.

A Kínában több ezer éve ismert és a mai napig alkalmazott fülakupunktúra, azon az ősi felismerésen alapul, hogy az emberi fül különböző felületei valamilyen módon összeköttetésben állnak a test más részeivel. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy a fül megfelelő területeit stimulálva befolyásoljuk a velük „összeköttetésben” álló szerveket. Az érzékeny pontok többé-kevésbé minden emberben ugyanott találhatók, természetesen a méretbeli különbségeket is figyelembe véve. Alapvetően persze nem szigorú értelemben vett   pontokról van szó, sokkal inkább érzékeny zónákról, sávokról. Tekintettel arra, hogy a fül viszonylag kis felületén nagyszámú érzékeny zóna található, a jól célzott stimuláláshoz pontos fültérképre van szükség. Kínában több ezer éve léteznek ilyenek, azonban Európában csupán néhány évtizede készültek el az első dokumentumok, az idegsebész-akupunktőr, Paul Nogier munkásságának eredményeképpen.

Itt a mellékhatás a gyógyult állapot!

Hogy fájdalmas -e az akupunktúra?

Szúrtad már meg a kezedet gombostűvel véletlenül? Nos a gombostűnél sokkal vékonyabb orvosi tűkkel dolgozom, és ráadásul a fülön. Kizárólag fülakupunktúrával dolgozom. Van aki meg sem érzi, van aki érzékenyebb. Minimális szúrás a fül területén. És ami a jó hír: a tű hegyének 1-2 mm-e megy a fülbe  éppen-hogy csak az impulzus létrejöhessen. Majd utána minden tűérzet és esetleges kellemetlen érzés megszűnik.

Az fülakupunktúra esetében is a tűk hatóideje 40 perc. Addig maradnak a fülben. Vagyis egy kezelés az akupunktúrás tűk behelyezésével és eltávolításával együtt kb 50-60 percet vesz igénybe.

Időpont kérés

 

Kérj időpontot űrlapon vagy akár telefonon

0630/271-98-73 

  • Kérlek itt add meg, mire keresel megoldást!