websikehealthcheck
websikehealthcheck

Egyéb

Hogyan lehet minimalizálni a káros mérgeknek való kitettséget?

Does Massage Release "Toxins"? And What Actually Are "Toxins"?

A toxinok valós és jelenlévő veszélyt jelentenek, mivel megtalálhatók a levegőben, amit belélegzünk, az élelmiszerekben, amit megeszünk, és még a saját otthonunkban is. Ezért fontos, hogy lépéseket tegyünk a toxinoknak való kitettség minimalizálására, ahol csak lehetséges. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyek nem igényelnek nagy erőfeszítést vagy költséget. Ebben a blogbejegyzésben megmutatok néhány egyszerű módszert a méregtelenítő toxinkivezetéshez – így biztosíthatod, hogy egészséges maradj, miközben éled az életed!

A méregtelenítés a káros méreganyagok eltávolításának folyamata a szervezetből. Ennek számos módja lehetséges és mind segíthet is. Gyakran diétával vagy olyan táplálékkiegészítők szedésével történik, amelyek olyan speciális összetevőket tartalmaznak, amelyekről ismert, hogy segítenek megszabadítani a szervezetet ezektől az anyagoktól. ilyen például a spirulina alga – persze ez sem mindenre jó.  A tiszta ételek, például a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása szintén segít csökkenteni a mérgező anyagoknak való kitettséget, ahogyan a bőséges vízfogyasztás is egész nap. Emellett a hozzáadott tartósítószereket tartalmazó feldolgozott élelmiszerek kerülése is segíthet csökkenteni a toxinok általános bevitelét.

Egy másik módja a levegőben lévő toxinok eredményes szűréséhez, ha légtisztítót használ  otthonában vagy munkahelyén. Ezek a készülékek kiszűrik a beltéri levegőből a szennyező anyagokat, például a poratkákat, a háziállatok szőrét és a füstrészecskéket, ezzel megkönnyítheti pl az allergiás tünetek megjelenését. A szervezet aktivitásának a fokozására  az egészég egyensúlyának beállítására remek hatással van az akupunktúra is.

Ugyanakkor viszont ha már olyan tünetek vannak ami zavaróak a mindennapjaidban ( allergikus tünetek, folytonos fáradság, gyomor vagy emésztési zavarok stb) akkor érdemes az egészség vonalán máshogyan is tenni magadért. A célzott toxinkutatással, mint pl a joalis terápia ami az irányított méregtelenésre törekszik. Ez segít beazonosítani milyen méreganyagok terhelik a szerveket. Így az egészég és a méregtelenítés – toxinkivezetés  könnyedén az erre megfelelő cseppekkel megtörténhet. Az egészég állapotára rendkívül kedvezően hat.

A szervezet egyensúlyának stabil helyreállítása minden esetben a test belső toxinjainak felmérésén , annak kivezetésén, ugyanakkor a szervezet táplálásán és az öngyógyító folyamatok beindításán – fokozásán múlik.

És a legfőbb tényező az idő. Mindig vedd figyelembe ,hogy mindenhez idő kell. A gyógyulás, nem gyorsvonat.

Péter Viktória